VIDEO Voronin: Perioada în care am fost parte a României a însemnat un genocid social, nimicirea poporului moldovenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a încercat să explice de ce Republica Moldova nu mai are nevoie de a intra în componenţa României. Ex-preşedintele ţării afirmă că perioada în care Basarabia a fost parte a României Mari a însemnat pentru teritoriul dintre Prut şi Nistru un genocid social, fiindcă românii ar fi încercat să distrugă poporul moldovenesc în tot acest timp.

„Noi cu dumneavoastră foarte bine ştim că perioada în care Moldova era parte a României, între 1918 - 1940 sau mai ales între 1941 - 1944, era perioada unui genocid, nimicirea poporului moldovenesc, degradare social-economică”, a declarat Vladimir Voronin sâmbătă, 10 martie, în cadrul unei plenare a comuniştilor pe subiectul „Unionismul - ameninţarea asupra independenţei şi a statului Republica Moldova”.

Preşedintele comuniştilor a spus că „există şi o statistică oficială şocantă, era vremea unei dictaturi a jandarmeriei, aveau loc hoţii şi intimidarea creştinilor, dezrădăcinarea fără milă a poporului moldovenesc şi a limbii sale, tradiţiilor, culturii”. 

„În Regatul României, moldovenii au ajuns să fie cetăţeni de mâna a doua, săraci, fără drepturi”, a adăugat fostul şef de stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite