Vladimir Voronin şi Partidul Comuniştilor rămân în topul preferinţelor moldovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin FOTO: Adevărul
Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin FOTO: Adevărul

Vladimir Voronin şi Dorin Chirtoacă se menţin în topul credibilităţii cetăţenilor Republicii Moldova, potrivit sondajului „Barometrul Socio-Politic” efectuat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS. Totodată, dacă duminică ar fi organizate alegeri, PCRM ar câştiga 39% din voturi.

Conform rezultatelor sondajului naţional, liderii fostei Alianţe înregistrează pierderi foarte mari la capitolul credibilitate. Astfel, notorietatea lui Vlad Filat a scăzut cu 15%, Marian Lupu – 10%, Mihai Ghimpu şi Vlad Plahotniuc – câte 9% şi preşedintele Nicolae Timofti – 7%.

„Singurii care au căzut în picioare sunt Vladimir Voronin şi Dorin Chirtoacă, cu 44% şi respectiv 36%”, a menţionat Doru Petruţi, preşedintele IMAS. Totodată, în perioada efectuării sondajului, Iurie Leancă, premier interimar la acel moment, se bucura de 30% de credibilitate.

Chiar dacă nu se află în opoziţie, Partidul Comuniştilor deţine întâietate la capitolele autoritate, perspective de viitor şi resurse umane. Aproape 40% dintre cetăţeni consideră că PCRM  poate îmbunătăţi situaţia din ţară. Partidele din fosta AIE excelează la capitolul dezamăgire. Din noiembrie 2012 până în mai 2013, Alianţa a pierdut în jumătate din credibilitate.

În caz de alegeri, pentru PLDM ar vota 12,6%, pentru PD - 8,6% şi pentru PL - 7,5 %.

Barometrul Socio-Politic, realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău, la cererea Info-Prim Neo, s-a desfăşurat în perioada 10-26 mai 2013, pe un eşantion de 1143 de persoane. „Este perioada în care am considerat că criza politică va ajunge la final şi am vrut să analizăm impactul acesteia”, a mai spus Doru Petruţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite