Vladimir Voronin a felicitat miliţia rusă din postura de fost ministru de Interne al RSSM: Miliţia sovietică cu adevărat a apărat drepturile oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Liderul comuniştilor de la Chişinău, Vladimir Voronin, a adresat vineri, 9 noiembrie, în plenul Parlamentului, un mesaj de felicitare pentru miliţia rusă în contextul Zilei organelor de drept din Federaţia Rusă, numită şi Ziua Miliţiei în perioada sovietică.

„Astăzi este ziua miliţiei sovietice. Eu îi felicit pe toţi cei care au purtat epoletele miliţiei sovietice. Îi felicit pe ei şi declar, ca fost ministru (de Interne) al RSSM (Republica Sovietică Socialistă Moldovenească), că miliţia sovietică cu adevărat a apărat drepturile şi interesele oamenilor, dar nu ceea ce vedem noi azi”, a declarat Vladimir Voronin.

De asemenea, fostul şef de stat a felicitat şi toţi cetăţenii cu prilejul Marii Revoluţii Socialiste din 7 noiembrie 1917.

„Felicit poporul moldav care s-a folosit în deplină măsură de acele rezultate ale revoluţiei şi ce a urmat când a fost construită Uniunea Sovietică, statul socialist”, a subliniat Voronin.

În replică, deputatul PPE Valeriu Ghileţchi a menţionat că „această felicitare poate stârni şi alte reacţii, deoarece a dus la pierderea a zeci şi sute de milioane de vieţi. În loc să ne felicităm, poate ar fi mai bine să anunţăm un minut de reculegere astăzi, decât să ne felicităm astăzi cu această aşa-zisă sărbătoare”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite