Vladimir Putin: Vom contribui în continuare la soluţionarea politică a problemei transnistrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a declarat marţi, 3 octombrie, că Moscova este deschisă spre o colaborare cu Chişinăul şi că în continuare va contribui la soluţionarea politică a problemei transnistrene. Declaraţia liderului de la Kremlin a fost făcută în cadrul ceremoniei de primire a scrisorii de acreditare a noului ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţă.

„Suntem deschişi spre dezvoltarea cooperării cu Republica Moldova. Desigur că în baza intereselor reciproce şi pragmatismului, în spiritul înţelegerilor atinse în cadrul vizitelor pe care la avut preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în Rusia. Salutăm interesul Moldovei în ceea ce ţine de interacţiunea cu uniunile integraţioniste euroasiatice. Vom contribui în continuare la soluţionarea politică a problemei transnistrene”, a afirmat Vladimir Putin, potrivit unei postări a preşedintelui Dodon de pe Facebook.

La rândul său, Igor Dodon a menţionat că declaraţia liderului de la Kremlin reprezintă un mesaj important „pentru cetăţenii noştri care lucrează în Rusia, dar şi pentru întreprinderile noastre care aduc produse pe piaţa rusă”.

„La întrevederile de săptămâna viitoare cu Vladimir Putin, de la Soci, vom discuta detaliat despre tot spectrul relaţiilor între ţările noastre. În pofida tuturor împiedimentelor, noi mergem înainte spre restabilirea parteneriatului strategic între Moldova şi Rusia”, a subliniat şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite