Vladimir Plahotniuc revine în Partidul Democrat din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Vladimir Plahotnic se întoarce în Partidul Democrat de la Chişinău. Acesta va participa direct la formarea majorităţii parlamentare.

Anunţul a fost făcut de către Vladimir Plahotniuc pe pagina oficială de facebook, la ora 2:00 AM, luni, 21 decembrie 2015. 

„Revin în partid şi voi participa în mod direct la formarea majorităţii parlamentare care să asigure o guvernare stabilă şi care sper să reuşească să cumuleze inclusiv voturile necesare pentru alegerea preşedintelui ţării în luna martie, anul viitor. Scopul meu şi al PDM este să participăm la crearea unei majorităţi care să asigure un suport politic consistent pentru ceea ce are nevoie Republica Moldova acum: o terapie de şoc, care să o scoată din criza în care se află, atât economic şi social, cât şi politic”, scrie Plahotniuc. 

Oficialul consideră că dacă nu vor reuşi formarea majorităţii parlamentare, atunci ne rămâne soluţia anticipatelor. „Improvizaţiile pe termen scurt nu mai pot fi acceptate în situaţia în care se află Republica Moldova. Anticipatele ne vor aduce însă tot la masa negocierilor, poate însă într-un format diferit şi cu ţara mai adânc afundată în criză”, mai spune fostul deputat. 

Potrivit lui Plahotniuc, recent ar fi avut întâlniri cu mai mulţi oficiali externi şi membri ai corpului diplomatic de la Chişinău. „Ei au solicitat să afle şi opinia mea legată de modul în care putem asigura această stabilitate politică şi mă bucur că pe ei îi preocupă în primul rând acest subiect, pe care şi eu îl consider prioritar. În zadar vorbim despre reforme radicale şi despre terapia de şoc prin care trebuie să treacă Republica Moldova pentru a ieşi din criza în care se află, câtă vreme nu avem măcar un an de zile de stabilitate, fără războaie politice, fără a avea campanii electorale în faţă. Le-am prezentat soluţiile, aşa cum le văd eu, şi am fost întrebat de ce nu mă implic în implementarea lor, dacă există astfel de soluţii. Am promis atunci că mă voi implica, iar acum a venit momentul să o fac”, afirmă Plahotniuc. 

Acesta se arată indignat de faptul că politicienii nu caută soluţii pentru a stabiliza criza politică, dar sunt preocupaţi de funcţii. „De ce nu avem majoritate politică până acum? Pentru că se caută prim-miniştri şi preşedinţi, în loc să se caute mai întâi voturi şi soluţii politice pe termen lung”, oferă un răspuns la întrebarea care-i preocupă pe toţi cetăţenii. 

„După o perioadă de timp în care am putut privi mai detaşat scena politică din ţara noastră, am ajuns la concluzia că, deja de câţiva ani, partidele politice se învârt în acelaşi cerc vicios şi nu reuşesc să găsească soluţii de ieşire. Avem aceleaşi crize dominate de frustrări şi orgolii, aceleaşi lupte nebune după funcţii, dar lipseşte cel mai important lucru: crearea unor mecanisme politice funcţionale, care să asigure stabilitatea majorităţii parlamentare şi, implicit, a viitorului Guvern. Ceea ce ne-a lipsit în mod clar, din 2009 încoace, a fost stabilitatea. Am mers din alegeri în alegeri, ceea ce a ţinut scena politică într-o permanentă tensiune, iar Guvernele, în loc să facă reforme radicale, au fost mai mult în situaţia de a rezista în faţa crizelor politice”, mai scrie Plahotniuc în mesajul de pe facebook.com.

Amintim că Plahotniuc a fost prim-vicepreşedinte al Parlamentului în parioada decembrie 2010-februarie 2013. În octombrie 2013, Plahotniuc a renunţat la mandatul de deputat în urma conflictului şi acuzaţiilor reciproce dintre el şi liderul PLDM, Vlad Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite