Vlad Filat vrea referendum privind includerea vectorului european în Constituţia ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul liberal-democrat Vlad Filat FOTO: Adevărul
Liderul liberal-democrat Vlad Filat FOTO: Adevărul

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, vrea ca în Constituţia Republicii Moldova să se stipuleze despre vectorul european al ţării.

Potrivit politicianului, la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului, poporul va alege nu doar partidele, ci şi vectorul de dezvoltare al statului.

„Trebuie să se scrie clar în Constituţie că Republica Moldova are scopul de a deveni membru al UE. Probabil, prin referendum, ca oamenii să se expună. Nu este exclus să aibă loc chiar împreună cu alegerile parlamentare. Dar noi încă n-am vorbit despre aceasta, e doar o idee“, a declarat liderul PLDM la emisiunea „Vineri cu Anatol Golea“ de la postul RTR Moldova.

Liberal-democratul susţine că nu este normal să porţi ţara timp de patru ani într-o direcţie, ca ulterior să o schimbi, astfel existând riscul de a dezbina statul. „Dacă am asculta doleanţele tuturor fraţilor mai mari şi mai mici ai comuniştilor, am face zilnic doar referendumuri şi n-am dezvolta ţara. Cei care se declară statalişti acum şi flutură drapele prin Chişinău merg la Moscova şi dau raportul ce au întreprins împotriva vectorului european ales de ţară“, a mai spus politicianul, citat de IPN.

Filat este convind că după alegeri cel mai probabil va fi creată o nouă guvernare de coaliţie, iar PLDM va face coaliţie cu toţi care vor trece în Parlament în afară de comunişti. În acelaşi timp, politicianul crede că partide precum cel al socialiştilor nu se va regăsi în noul legilativ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite