Vlad Ţurcanu explică din ce surse poate fi finanţat oraşul Chişinău, dacă va ajunge în funcţia de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Popular Românesc la funcţia de primar de Chişinău, Vlad Ţurcanu, consideră că municipiul în următorii ani ar putea să fie finanţat de către finanţatorii internaţionali, dar şi din bugetul municipal, care este acum „foarte găurit”. Despre aceasta candidatul a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Potrivit lui Vlad Ţurcanu, finanţatorii internaţionali cu care s-ar putea de colaborat sunt: BERD, BEI, UE, Guvernul Suediei, dar şi partenerii americani. Potrivit lui, foarte multe dintre proiectele despre care se vorbeşte în campania electorală şi sunt de natură urgentă, nu au fost duse la capăt din cauze subiective. Candidatul declară că la nivel de primar şi consiliu municipal nu se acceptă proiectele care depăşesc mandatul de patru ani.

Vlad Ţurcanu menţionează că un astfel de proiect concret vizează deşeurile. În privinţa acestuia s-a făcut un studiu de fezabilitate şi totul s-a limitat la procurarea de echipamente necesare pentru depozitul de deşeuri de la Tânţăreni.

Candidatul PPR precizează că bugetul municipal este de 200 de milioane de euro. „Soluţia ca acesta să se tripleze în următorii ani ar fi transparentizarea tuturor acţiunilor pe care le gestionează Primăria”, a declarat Vlad Ţurcanu.

Tot astăzi, candidatul a lansat o campanie video de promovare, în care face o paralelă dintre Chişinău şi cele mai importante oraşe din România unde au fost înregistrate practici bune, care pot fi preluate. PPR îşi propune să creeze forţa politică în care România să aibă încredere, a mai spus candidatul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite