Viorica Dăncilă vine în februarie la Chişinău: E un semnal că acordăm prioritate relaţiei cu Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, a anunţat miercuri, 7 februarie, că noul premier de la Bucureşti, Viorica Dăncilă, va întreprinde o vizită oficială în luna februarie curent în Republica Moldova

„Este prima vizită bilaterală pe care o va face la Chişinău. Cred că este un semnal foarte clar în legătură cu prioritatea pe care o acordăm relaţiei cu Republica Moldova”, a declarat Teodor Meleşcanu într-un interviu pentru dcnews.ro.

Potrivit şefului diplomaţiei române, această vizită va fi una de luare a unui contact cu prim-ministrul moldovean, Pavel Filip, dar va fi şi o ocazie de a marca într-un anumit fel relaţiile foarte bune dintre România şi Republica Moldova. 

„După toate probabilităţile, se va semna un contract de compania română Trans Gaz, pentru construirea unui gazoduct şi distribuirea de gaze în partea vestică a Republicii Moldova, de la Iaşi - Ungheni, până la Chişinău”, a menţionat Meleşcanu.

Tot în acest context, el a menţionat că în cadrul vizitei se va face ianugurarea oficială a unui obiectv cultural deosebit, Sala cu Orgă, de la Chişinău, care a fost în totalitate refăcut cu fonduri nerambursabile din partea României. 

„Se va vizita şi una dintre numeroasele grădiniţe care a fost de asemenea reabilitată cu sprijinul Guvernului Român şi în acelaşi timp, vom semna un protocol de colaborare culturală între România şi Repubica Moldova. Nu este doar o relaţie politică sau economică cu Moldova, este şi o relaţie umană, culturală, ceea ce pentru noi reprezintă un punct foarte important”, a precizat Teodor Meleşcanu.

Amintim că prim-ministrul Pavel Filip a transmis marţi, 30 ianuarie, un mesaj de felicitare noului premier al României, Vasilica-Viorica Dăncilă, cu prilejul învestirii în funcţie. Tot în acest context, oficialul moldovean a transmis omologului său român şi invitaţia de a efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada apropiată, pentru a purta discuţii privind dezvoltarea dialogului politic şi a cooperării multidimensionale dintre cele două state.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite