VIDEO Televiziune din SUA: Plahotniuc controlează totul în Moldova. Statul este capturat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea americană One American News Network a realizat joi, 4 august, un reportaj despre corupţia din Republica Moldova, încercând să explice de ce Moldova trebuie să fie interesantă pentru telespectatorul american.

Moderatoarea emisiunii Tipping Point, în care a fost descrisă situaţia din Moldova, este Liz Wheeler, iar invitatul ei, analistul politic Ariel Cohen.

Cohen spune că Moldova este importantă datorită faptului că se află la frontiera cu UE, dar şi cea a NATO. Totodată, şi din cauza faptului că Moldova ar fi ocupată de rebelii ruşi (referindu-se la conflictul din Transnistria).

Analistul politic american a declarat că interesul faţă de ţara noastră îl reprezintă şi faptul că prin băncile de aici s-au spălat 18 miliarde de dolari. Bani proveniţi din Federaţia Rusă.

„Sistemul bancar al Republicii Moldova a fost privatizat şi capturat de oligarhi, iar principalul dintre ei este Vlad Plahotniuc”, afirmă expertul.

Ariel Cohen foloseşte noţiunea de „stat capturat” în cazul Republicii Moldova. 

„Asta înseamnă că un oligarh sau mai mulţi oligarhi,controlează Parlamentul, sistemul bancar, restaurantele, distribuirea petrolului. Totul este controlat de Vlad Plahotniuc”, a menţionat invitatul emisiunei.

În pofida faptului că atât Ambasada SUA la Chişinău, cât şi procurorul general, Eduard Harunjen au declarat anterior că nu există nici o investigaţie în SUA, privind furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc, Cohen afirmă contrariul, că ar avea loc o investigaţie efectuată de Guvernul american.

Mai mult, analistul politic a declarat că Plahotniuc este cel care la pus pe ex-premierul Vlad Filat la închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite