VIDEO Socialiştii au organizat o conferinţă de presă la sediul PPDA. Ce acuzaţii i-au adus lui Andrei Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi deputaţi socialişti şi doi consilieri municipali au organizat marţi, 29 mai, o conferinţă de presă în faţa sediului PPDA, de pe strada 31 August din Capitală. Aceştia l-au acuzat pe jurnalistul Vasile Năstase că ar fi privatizat ilegal imobilul în care îşi desfăşoara activitatea formaţiunea condusă de către Andrei Năstase. De asemenea, socialiştii l-au învinuit şi pe liderul PPDA de faptul că ia în chirie o clădire obţinută în mod fraudulos.

Potrivit socialiştilor, clădirea respectivă ar aparţine ziarului „Glasul Naţiunii”, al cărui fondator era Vasile Năstase. În 2006, Vasile Năstase, care este fratele lui Andrei Năstase, s-ar fi adresat la Primărie cu solicitarea să i se permită privatizarea imobilului. Primăria i-ar fi respins cererea, însă în urma unei hotărâri a instanţei de judecată, din 2008, Vasile Năstase ar fi obţinut dreptul la privatizare.

Consilierii socialişti susţin că această clădire este un „monument de arhitectură de o importanţă naţională” şi conform legii „este strict interzisă privatizarea”.

Tot în acest context, socialiştii îl acuză pe candidatul PPDA la funcţia de primar al Capitalei, Andrei Năstase, că se proclamă un luptător cu corupţia, în acelaşi timp ar folosi imobile obţinute prin fraudă.

„Asta aşa domnul Năstase doreşte să se bată cu corupţia. Asta aşa domnul Năstase doreşte să se bată cu ilegalităţile din municipiu? Prin faptul că arendează un bloc care a fost privatizat ilegal?”, a declarat consilierul municipal socialist Victor Poleacov.

Din imaginile video se vede că mai mulţi activişti PPDA au organizat o contramanifestaţie la evenimentul socialiştilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite