VIDEO PAS, după consultările cu Maia Sandu: Optăm pentru alegeri parlamentare anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii PAS Igor Grosu, Mihai Popşoi şi Sergiu Litvinenco
Deputaţii PAS Igor Grosu, Mihai Popşoi şi Sergiu Litvinenco

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, a declarat că formaţiunea sa optează pentru alegeri parlamentare anticipate, la fel ca şi preşedintele Maia Sandu. Declaraţia a fost făcută luni, 28 decembrie, după consultările organizate de şefa statului în contextul în care R. Moldova a rămas fără Guvern, odată ce premierul Ion Chicu a demisionat.

Igor Grosu a afirmat că cetăţenii cer şi au nevoie de un alt Parlament. „Acest Parlament s-a compromis”, a subliniat deputatul. 

Potrivit lui, cea mai simplă cale de dizolvare a Parlamentului este aceea prin care Legislativul să nu adopte legi timp de trei luni. Grosu a subliniat că există şi opţiunea „autodizolvării” Parlamentului, însă nu a oferit detalii despre acest subiect, subliniind doar că deputaţii vor consulta Curtea Constituţională pe această temă. 

Adevărul a făcut o analiză la situaţia ce urmează după ce premierul Ion Chicu a demisionat miercuri, 23 decembrie, cu o zi înainte ca Maia Sandu să fie învestită oficial în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite