VIDEO Dorin Chirtoacă: Hotarul de la Prut trebuie dat jos!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Chişinău, Dorin Chirtoacă, îi răspunde lui James Pettit. Acesta a plasat o înregistrare video pe pagina sa de Facebook cu discursul istoric al fostului preşedinte al SUA, Ronald Reagan, din 12 iunie 1987, de la Berlin.

„Permiteţi-mi să-l parafrarez pe Ronald Reagan:
Domnule ambasador, domnule preşedinte al SUA (actual şi viitor) Basarabia e România, iar hotarul de la Prut trebuie dat jos o dată şi pentru totdeauna!

Ceea ce s-a întamplat cu zidul Berlinului în 1989, este exact ceea ce trebuie să facem şi noi cu hotarul de la Prut.

Sunt sigur, mai devreme sau mai târziu, reîntregirea neamului românesc va avea loc! Ceea ce ne va aduce libertate, securitate şi o viaţă mai bună!”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

 Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, a declarat că Republica Moldova nu este România, ci trebuie să rămână un stat suveran şi independent, în interiorul unor graniţe sigure.

„Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Moldova nu este România, Moldova îşi are propria sa istorie şi propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o ţară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite şi desigur, mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, a declarat ambasadorul american de la Chişinău, James Pettit, într-un interviu acordat Moldova 1 cu ocazia Zilei Independenţei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite