VIDEO Dmitrii Rogozin, întâmpinat cu proteste la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita vicepremierului Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, la Chişinău, a stârnit un val de nemulţumiri. După ce a fost lansată o petiţie online pentru a-l declara pe oficialul rus persona non grata, vineri, 28 iulie, veteranii războiului de pe Nistru, dar şi un grup de unionişti au organizat un protest pe Aeroportul Internaţional Chişinău, unde ar urma să ajungă Rogozin.

Rogozin vine la Chişinău pentru a participa la manifestaţiile din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii.

Cei în jur de 100 de manifestanţi veniţi la Aeroport pentru a-l întâmpina pe Rogozin s-au înarmat cu pancarte „Armata rusă afară”, „aveţi putere, nu aveţi minte”, Rogozin, criminald e război”, etc.,

Înainte să decoleze, Rogozin a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a menţionat că Chişinăul ar fi încercat să interzică aterizarea cursei Moscova-Chişinău, unde se afla oficialul rus.

Igor Dodon şi vicepremierul Rusiei vor participa sămbătă, 29 iulie, în stânga Nistrului, la un eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Vineri, 27 iulie, la ora 17.00, cei doi oficiali vor avea un briefing de presă la Chişinău.

Protestul veteranilor de pe Nistru, pe Aeroportul Internaţional Chişinău

protest privesc.eu

Amintim că un grup de artişti ruşi care intenţionau să participe la manifestaţiile din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii a fost reţinut joi, 27 iulie, pe Aeroportul internaţional Chişinău. Aceştia au fost deportaţi.

De asemenea, deputatului Dumei de Stat de la Moscova Pavel Şperov i-a fost interzis accesul în Republica Moldova. În pofida faptului că oficialul rus ar fi prezentat paşaportul său diplomatic, autorităţile moldovene nu l-au lăsat să părăsească Aeroportul Internaţional Chişinău şi l-au trimis înapoi în Federaţia Rusă cu prima cursă.

De menţionat că evenimentul spre care se îndrepta delegaţua rusă nu a fost coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe, motiv pentru care Chişinăul l-a avertizat atât pe ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin, dar şi pe vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, ca oficialii ruşi să se abţină de la participarea la acţiunile din Transnistria.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite