VIDEO Conferinţa de presă organizată de PAS, PLDM şi PDA, întreruptă de activiştii lui Ilan Şor: „Noi suntem poporul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Comitetului Mişcării de Rezistenţă Naţională „ACUM”, din care fac parte formaţiunile politice PAS, PLDM, PDA şi mai mulţi membri ai societăţii civile de opoziţie, au organizat marţi, 17 iulie, o conferinţă de presă la IPN. Evenimentul însă nu a putut începe, pentru că în sală erau prezenţi zeci de simpatizanţi ai primarului de Orhei, Ilan Şor, care au scandat lozinci împotriva organizatorilor conferinţei de presă.

Activiştii lui Ilan Şor au dorit în aşa mod să-şi exprime indignarea faţă de acţiunile PDA şi PAS prin care s-ar solicita închiderea magazinelor sociale ale lui Ilan Şor.

„Noi suntem poporul”, „Jos mâinele de pe magazinele sociale”, au scandat manifestanţii.

În cele din urmă, după o încercare eşuată de a intra într-un dialog cu reprezentanţi lui Ilan Şor şi de a-i cere acestora să se calmeze pentru buna desfăşurare a conferinţei de presă, liderul PDA, Andrei Năstase, a anunţat că evenimentul va avea loc la sediul formaţiunii sale.

Deja la sediul PDA, membrii Comitetului Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM au anunţat o nouă acţiune de protest în faţa Parlamentului, care va fi organizată în ziua când deputaţii urmează să se întrunească în şedinţă plenară. 

Într-o conferinţă de presă, organizatorii au declarat că scopul acţiunii este de a-i determina pe parlamentari să îndeplinească revendicările din Rezoluţia adoptată pe 1 iulie în Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar şi din Rezoluţia Parlamentului European, şi anume revendicările care ţin de competenţa legislativului, transmite IPN.

„Comitetul Mişcării de Rezistenţă Naţională este profund îngrijorat de faptul că regimul oligarhic întârzie să implementeze revendicările populare înaintate de către cetăţeni în cadrul manifestaţiei de amploare din data de 1 iulie curent şi anume: confirmarea legalităţii alegerilor şi validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase, anularea sistemului electoral mixt şi revenirea la cel proporţional şi demiterea şi tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la luarea deciziilor ilegale”, a citat dintr-o declaraţie, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, primarul ales nevalidat Andrei Năstase.

Andrei Năstase a invitat cetăţenii să participe activ şi masiv la acţiunea preconizată. Potrivit lui, în cazul în care guvernarea nu va da curs revendicărilor înaintate, vor fi întreprinse în continuare acţiuni paşnice de nesupunere civică împotriva dictaturii, atât în localităţile din ţară, cât şi în diaspora. Aceste acţiuni vor culmina cu Adunarea Generală a Cetăţenilor, care urmează să aibă loc pe 26 august.
 
Secretarul general al Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, a mulţumit participanţilor protestelor anterioare, pentru că au dat dovadă că sunt o forţă civică care luptă pentru drepturile lor cetăţeneşti. „Vă îndemnăm să mergem la acel Parlament care a avut o prestaţie ruşinoasă la ultima şedinţă. S-a făcut că nu înţelege conţinutul declaraţiei adoptate de noi, toţi împreună, şi nici al declaraţiei Parlamentului European. Vă invităm în ziua în care ei se fac că vin la lucru şi să le cerem acele lucruri care se conţin în rezoluţie”, a spus Igor Grosu.

Reprezentanţii Comitetului s-au adresat şi cetăţenilor din diasporă, care au revenit în ţară, să participe la protest, împreună cu rudele, colegii, prietenii de acasă, iar cei care se află peste hotare să-şi îndemne apropiaţii să se includă activ în Mişcarea de Rezistenţă Naţională, să participe la acţiunile organizate de aceasta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite