VIDEO Protest în centrul Chişinăului faţă de decizia instanţei de a nu valida alegerile: „Năstase la Primărie, Plahotniuc la puşcărie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidarite şi Partidul Liberal Democrat desfăşoară un protest miercuri, 20 iunie, în preajma Primăriei Chişinău, faţă de decizia instanţei de a nu valida rezultatul alegerilor din Capitală.

UPDATE 21.00 Protestul s-a încheiat. Manifestanţii vor protesta şi joi, 20 iunie, ora 17.30, în faţa Primăriei.

UPDATE 18.50 Manifestaţii în frunte cu Maia Sandu şi Andrei Năstase se îndreaptă spre Piaţa Marii Adunări Naţionale: „Haideţi cu noi, vă fură şi pe voi”. 

UPDATE 18.15 Protestatarii au ajuns la sediul PDM. Aceştia scandează „hoţii”, „ruşine”.

UPDATE 17.55 Manifestanţii au pornit spre sediul Partidului Democrat, condus de către Vlad Plahotniuc. 

„Jos mafia”, „PD - PSRM, ciuma roşie”, scandează mulţimea.

UPDATE 17.45 Maia Sandu a afirmat că această decizie înseamnă dictatură, iar Partidul Popular European ar fi condamnat hotărârea instanţei.

„Facem apel la toţi cetăţenii să iasă în stradă până vom obţine ca votul nostru să fie recunoscut”, a menţionat Maia Sandu

UPDATE 17.40 Năstase a declarat că decizia instanţei este una arbitrară. El a subliniat că PSRM se află sub controlul lui Vlad Plahotniuc.

UPDATE 17.30 A început protestul din faţa Primăriei Chişinău. „Năstase e primarul”, „Noi nu cedăm”, Năstase la Primărie, Plahotniuc la puşcărie”, strigă mulţimea.

UPDATE 17.30 La manifestaţie şi-a făcut apariţia primarul ales, Andrei Năstase, şi lidera PAS, Maia Sandu. 

Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a decis în seara de marţi, 19 iunie, după trei ore de dezbateri, să nu valideze rezultatul alegerilor din Chişinău. Astfel, Andrei Năstase nu poate încă prelua atribuţiile de primar general al Capitalei, deşi a câştigat scrutinul din 3 iunie în faţa socialistului Ion Ceban cu 52%.

   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite