Victor Chirilă: Uniunea Europeană va continua să dezvolte relaţiile cu Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Chirilă crede că Uniunea Europeană va continua să dezvolte relaţiile cu Republica Moldova FOTO reintegrare.moldova.org
Victor Chirilă crede că Uniunea Europeană va continua să dezvolte relaţiile cu Republica Moldova FOTO reintegrare.moldova.org

„Decizia de ieri a Curţii Constituţionale a fost surprinzătoare şi i-a lăsat pe mulţi fără replică“, spune Victor Chirilă, director executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă (APE).

Acesta totuşi  este de părere că Uniunea Europeană va continua să dezvolte relaţiile cu Republica Moldova. „UE va fi atentă la evenimentele care vor avea loc în Republica Moldova. Atât Chişinăul, cât şi Bruxelles-ul vor continua să lucreze la agenda de integrare europeană, care prevede parafarea Acordului de Asociere, Acordului de Liber Schimb, precum şi implementarea Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize“, ne-a comunicat Chirilă.

Acesta este de părere că pe moment nu se prevăd schimbări esenţiale. „Atâta timp cât conducerea de la Chişinău va manifesta dorinţa de a urma parcursul european, nu se va schimba nimic. Perturbările s-ar putea să apară în cazul în care, dacă vor fi alegeri anticipate, ies partidele care vor avea alt program de guvernare, nu direcţionat spre Integrarea Europeană“, afirmă directorul executiv APE.

Curtea Constituţională a calificat drept neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier.

Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful misiunii Uniunii Europene în Republica Moldova, spune că hotărârea Curţii Constituţionale ce declară nelegală desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de prim-ministru „a fost una surprinzătoare“.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite