Valeriu Streleţ: Justiţia este putredă şi dependentă politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul judecătoresc este corupt şi dependent politic FOTO: Adevărul
Sistemul judecătoresc este corupt şi dependent politic FOTO: Adevărul

Premierul Valeriu Streleţ a declarat că justiţia din Republica Moldova este putredă şi coruptă, iar în ţară nu guvernează legea, transmite IPN.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul a afirmat ieri, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”, că sistemul judecătoresc nu este controlat de clasa politică, cât de înşişi reprezentanţii acestui sistem. „Este un sistem care trebuie resetat. Justiţia moldovenească are şi un înalt grad de dependenţă politică. În ultimii ani, au fost schimbaţi o treime din judecători, însă lucrurile din sistem nu par să se îmbunătăţească. Aceasta deşi Mihai Poalelungi, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie susţine că lucrurile merg spre bine, deoarece a scăzut numărul dosarelor pierdute la CEDO”, a spus Streleţ.

Şeful cabinetului de miniştri a comunicat că a fost elaborat un pachet de legi de natură să amelioreze situaţia din justiţie. „Este vorba despre stabilirea limitei de 12 luni pentru examinarea dosarelor în instanţa de judecată, formarea instanţelor specializate în dosarele de corupţie, unde magistraţii vor fi selectaţi minuţios, vor fi efectuate reorganizări interne în instanţele judecătoreşti. Sper că împreună cu societatea vom reuşi să facem ordine în sistemul judecătoresc”, a spus premierul. 

Menţionăm că partenerii de dezvoltare au invocat în repetate rânduri combaterea corupţiei şi stagnarea reformăriijustiţiei ca fiind cele mai grave probleme cu care se confruntă Republica Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite