Valeriu Munteanu: Traian Băsescu cere demisia lui Siegfried Mureşan pentru că acesta îi încurcă lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu consideră că motivul real pentru care Partidul Mişcarea Populară, condus de către Traian Băsescu, solicită demisia eurodeputatului Siegfried Mureşan este că acesta „îi încurcă lui Plahotniuc”.

Într-o postare pe Facebook, Valeriu Munteanu reaminteşte că Siegfried Mureşan este purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, că dânsul este şi raportor al Comisiei Buget şi Finanţe din Parlamentul European pentru asistenţa financiară de 100 milioane euro pe care UE doreşte să o acorde R. Moldova. 

„Pe dumnealui în calitate de raportor îl întreabă Comisia Europeană dacă Plahotniuc a îndeplinit obligaţiile asumate privind statul de drept, reformele şi lupta anticorupţie, astfel încât să poată trimite banii pentru haznaua Republicii Moldova”, a afirmat Munteanu.

Liberalul a subliniat că „Siegfried Mureşan a intrat în Paramentul European pe listele Partidului Mişcarea Populară (PMP), partidul lui Traian Băsescu. Vineri PMP a dat un comunicat de presă prin care i-a cerut lui Siegfried să plece din Parlamentul European pe motiv că şi-ar fi negociat trecerea la PNL”.

„De fapt, Băsescu cere demisia propriului europarlamentar pentru că acesta îi încurcă lui Plahotniuc. Siegfried s-a opus acordării de către UE asistenţei financiare de 100 milioane euro aşteptată de Plahotniuc. Puterea de la Chişinău a refuzat să îndeplinească reformele pe care le-a promis la Bruxelles în schimbul primirii celor 100 milioane de euro”, a declarat vicepreşedintele PL.

Potrivit acestuia, „guvernarea lui Plahotniuc nu a făcut ceea ce a promis pentru găsirea miliardului furat şi pedepsirea vinovaţilor şi măsuri privind întărirea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei”. 

„Cred şi eu că Plahotniuc şi servitorii lui nu au făcut nimic din cele promise la Bruxelles în schimbul primirii celor 100 milioane. Doar nu sunt „naivi” să se sinucidă luând măsuri care în fond împotriva lor sunt îndreptate, pentru că ei patronează cancerul fărădelegilor din Republica Moldova”.

El a mai adăugat că „Plahotniuc poartă răspunderea pentru oprirea banilor, nu Siegfried Mureşan. Raportorul are datoria să informeze corect Comisia Europeană privind îndeplinirea angajamentelor de către Guvernul Filip, nicidecum să mintă Comisia cum ar fi vrut Plahotniuc”.

„Pentru a se scuza în faţa lui Plahotniuc pentru activitatea lui Siegfried Mureşan, Băsescu s-a dezis de propriul europarlamentar şi a dat comunicatul prin care i-a cerut demisia. După cum vede, în Republica Moldova, Băsescu mai mult cu Plahotniuc are treabă, mai puţin cu Unirea”, a precizat Munteanu.

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan va trece la PNL, partid pe listele căruia va candida  la alegerile europarlamentare din 2019, au confirmat surse politice pentru Adevărul. Decizia oficială urmează să fie anunţată la începutul săptămânii viitoare. PMP i-a cerut demisia din Parlamentul European.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite