Valeriu Munteanu: PL susţine necondiţionat reforma Guvernului. Este un obiectiv de-al nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal susţine necondiţionat reforma neîntârziată a Administraţiei Publice Centrale, aceasta, alături de reforma Administraţiei Publice Locale şi Reforma Teritorial-Administrativă, fiind unul dintre dezideratele primordiale (imediate) ale PL. Afirmaţia aparţine vicepreşedintelui formaţiunii, Valeriu Munteanu.

„În mod constant, începând cu 2009, PL a propus, la formarea coaliţiilor de guvernare, reducerea numărului de ministere şi micşorarea numărului de funcţionari de stat, plătiţi din bani publici şi deasemenea reducerea mai multor acte permisive, din păcate până acum, acest obiectiv important al PL nu a putut fi realizat, pe motiv că nu am găsit consens în interiorul coaliţiilor.
Acum, condiţiile pentru aprobarea acestei reforme profunde s-au întrunit, întrucât, colegii din majoritatea parlamentară susţin, acest deziderat mai vechi al PL”, a subliniat Munteanu într-o postare pe Facebook.

Amintim că Vlad Plahotniuc a anunţat miercuri, 10 mai, că formaţiunea pe care o conduce va oferi tot sprijinul politic necesar pentru ca Guvernul să demareze procesul de reformare a administraţiei centrale. Potrivit democratului, în aşa mod se doreşte evitarea partajării ministerelor pe criterii politice, dar şi eficientizarea funcţionării instituţiilor statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite