Valeriu Munteanu: Ieşiţi la vot, nu-i credeţi pe cei care spun că alegerile sunt fraudate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Candidatul PL la alegerile locale din Chişinău, Valeriu Munteanu, spune că luptă, în primul rând, pentru un Chişinău european şi că este singurul candidat care ştie, vrea şi poate să transforme Chişinăul într-o capitală europeană, faţă de ceilalţi candidaţi care sunt europeni numai cu gura, nu şi cu fapta. Liberalul a chemat orăşenii la urne pe 20 mai şi i-a îndemnat să nu-i creadă pe cei care spun că aceste voturi vor fi fraudate, transmite IPN.

„Duminică se va hotărî soarta noastră pentru multă vreme de acum înainte sau, poate, pentru totdeauna. Vom şti dacă mergem spre Uniunea Europeană, spre Români sau dacă mergem spre Eurasia lui Putin. Vom şti dacă mergem spre dreptate, spre o viaţă mai bună sau spre lumea euroasiatică pe care ne-o propune Plahotniuc şi Dodon”, a declarat Valeriu Munteanu, vineri, în ultima zi în care se mai poate face agitaţie electorală.

Potrivit liberalului, „binomul Plahotniuc-Dodon” l-a suspendat ilegal, în 2017, pe Dorin Chirtoacă, doar pentru că deputaţii liberali nu au votat sistemul de vot mixt în Parlament. După ce l-au înlăturat pe Dorin Chirtoacă, au numit-o ilegal pe Silvia Radu în funcţia de primar interimar.

„Acest plan mârşav a fost dat peste cap de actul de curaj personal al lui Dorin Chirtoacă, care a provocat aceste alegeri prin demisia sa. Vă cer să veniţi duminică la vot pentru a vă arăta supărarea, pentru a dovedi întregii lumi care este cu ochii pe noi că suntem demni şi suntem liberi, că suntem locuitorii unei capitale europene, nu suntem o turmă care crede că binomul Plahotniuc-Dodon o poate mâna unde doreşte”, conchide Valeriu Munteanu.

Candidatul PL susţine că în oraş trebuie să fie autonomie financiară. Toate taxele şi impozitele adunate în oraş trebuie să rămână în bugetul oraşului şi nicicum să ajungă la discreţia Guvernului. Chişinăul are nevoie de mari proiecte de investiţii pentru a atrage firmele care oferă locuri de muncă bine plătite.

Valeriu Munteanu promite că va face totul pentru a transfera Aeroportul Internaţional Chişinăului de la Ministerul Economiei la Primăria Chişinău şi va anula contractul de concesiune.

„Dacă orice alt candidat în locul meu ar obţine funcţia de primar, Chişinăul ar rămâne pe loc şi ar degrada. Eu cunosc cel mai bine legile şi instituţiile de stat. Putem pune presiune pozitivă pe Consiliul municipal, Parlament, Guvern pentru ca problemele capitalei să fie rezolvate, spune candidatul PL.

Liberalul susţine că pe 20 mai se va da bătălia mare, dar este sigur că va învinge. „Cea mai mare spaimă a binomului Plahotniuc-Dodon este votul popular. Ei sunt îngroziţi de dumneavoastră. Ieşiţi la vot şi victoria va fi de partea noastră. Votaţi Valeriu Munteanu!”, a spus candidatul la Primărie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite