Vadim Krasnoselskii: Noi deja am obţinut independenţa Transnistriei şi luptăm pentru recunoaştere internaţională. Moldova a ales calea spre România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselskii, susţine că Transnistria deja a obţinut independenţa şi că i-ar fi rămas doar să primească recunoaşterea internaţională, statut pentru care Tiraspolul afirmă că va lucra pentru a-l atinge.

Vadim Krasnoselskii a afirmat, într-un interviu pentru presa rusă, că cetăţenii din stânga Nistrului şi-au exprimat opţiunea lor privind viitorul regiunii încă la referendumul din 2006, atunci când 96% din cetăţeni ar fi votat pentru independenţă şi pentru o eventuală aderare în componenţa Rusiei.

„În baza Constituţiei noastre noi putem vorbi doar despre un stat independent - Republica Moldovenească Transnistreană. Noi deja nu mai luptăm pentru independenţă, pentru că deja am obţinut-o. Noi pledăm pentru recunoaşterea internaţională a Transnistriei”, a declarat liderul transnistrean.

Potrivit lui Krasnoselskii, cetăteţii din Transnistria au ales să fie alături de Rusia întrucât regiunea transnistreană şi Federaţia Rusă au o istorie comună, cultură şi tradiţii.

Vadim Krasnoselskii a remarcat că populaţia din stânga Nistrului ar fi una tolerantă şi multietnică. În acest context, el a dat de înţeles că Republica Moldova (partea dreapta a Nistrului) ar exista încă tendinţe naţionaliste, pe când Rusia ar fi mai „internaţionalistă” în acest sens.

„Moldova a ales calea spre România. Pe ei (pe moldoveni) în timp de 25 de ani i-au învăţat să gândească în limba română, să înţeleagă şi să accepte istoria românilor ca fiind a lor proprie. Este alegerea lor, noi o respectăm”, a spus Krasnoselskii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite