Un grup de iniţiativă a anunţat despre crearea Partidului Comuniştilor Reformatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de iniţiativă, condus de către activistul civic Ruslan Popa, a anunţat astăzi crearea Partidului Comuniştilor Reformatori. În cadrul unui briefing, Popa a declarat că formaţiunea îşi propune să fie o alternativă pentru electoratul Partidului Comuniştilor, care nu şi-a îndeplinit promisiunile făcute cetăţenilor, transmite IPN.

Activistul a remarcat că, până astăzi, din partid au plecat circa şapte mii de persoane, pe motiv că în interiorul acestuia s-ar întâmpla lucruri care nu sunt pe placul membrilor, dar şi faptul că în PCRM s-au constituit grupuri cu diferite viziuni asupra viitorului Republicii Moldova: unii vor integrarea ţării în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, iar alţii optează pentru parcursul european al ţării.

Potrivit lui Ruslan Popa, Partidul Comuniştilor Reformatori îşi propune să îndeplinească promisiunile electorale nerealizate de PCRM.

Acesta îşi doreşte integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, optează pentru limba rusă ca a doua limbă de stat şi pentru adoptarea Legii lustraţiei, care prevede publicarea numelor persoanelor care au colaborat cu organele poliţiei secrete comuniste.

Grupul de iniţiativă colectează semnăturile necesare pentru înregistrarea partidului. Congresul de constituire urmează să aibă loc în luna mai curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite