UE vrea ca Justiţia din Republica Moldova să se cureţe de magistraţii corupţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul pentru Afaceri Interne Cecilia Malmstrom
Comisarul pentru Afaceri Interne Cecilia Malmstrom

Republica Moldova a înregistrat succese în implementarea unor reforme, însă mai există îngrijorări referitor la unele domenii care trebuie încă să fie reformate. Este vorba despre domeniul justiţiei, în care lupta cu corupţia trebuie să fie o prioritate. Despre aceasta a menţionat comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, după o întrevedere cu prim-ministrul Iurie Leancă, transmite IPN.

„Este foarte important să existe încredere, pentru ca să se investească. Moldova trebuie să se asigure că este un stat de drept. Noi vă vom sprijini şi vom fi alături”, a spus comisarul.

Prim-ministrul Iurie Leancă a comunicat că a discutat cu Cecilia Malmström despre posibilitatea ca un anumit număr de judecători şi procurori cu experienţă din ţările-membre ale UE să vină la Chişinău, pentru câteva luni, pentru un schimb de experienţă. „Dacă vom reuşi să obţinem o asemenea înţelegere, ne va ajuta în acest obiectiv de reformă a justiţiei şi a procuraturii, obiectiv care întâlneşte o rezistenţă mare din partea sistemului”, a subliniat premierul.

Iurie Leancă a avut o întrevedere şi cu Dacian Cioloş, comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Acesta a spus în conferinţa de presă că Acordul de Asociere nu vine doar cu componenta de liber schimb. Vine şi cu un program de asistenţă financiară, pentru ca agricultorii să beneficieze prin investiţii de aceste oportunităţi ale acordului.

Vineri, 23 mai, Cecilia Malmström va participa la forumul public „Femeile pentru o Moldovă europeană”. Ulterior, prim-ministrul Iurie Leancă şi Cecilia Malmström vor susţine o prelegere publică la Universitatea de Stat din Moldova. Tot vineri, Dacian Cioloş va efectua o vizită la Comrat, unde va avea o întrevedere cu başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, ulterior oficialul UE se va întâlni cu fermierii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite