Ucraina a săpat primii cinci kilometri de tranşee la graniţa cu Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tehnica sapă non-stop tranşee la frontiera moldo-ucraineană din regiunea separatistă FOTO ukrinform.ua
Tehnica sapă non-stop tranşee la frontiera moldo-ucraineană din regiunea separatistă FOTO ukrinform.ua

Autorităţile ucrainene au început lucrările de săpare a unui „şanţ protector” de 450 de kilometri lungime de-a lungul graniţei cu regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova. Lucrările sunt efectuate pentru a bloca trecerea mărfurilor de contrabandă, dar şi a tehnicii militare pentru mişcarea separatistă prorusă din estul Ucrainei.

Autorităţile de frontieră ucrainene au început să sape un şanţ cu o lungime de 450 de kilometri de-a lungul frontierei  cu Republica Moldova, pe segmentul de frontieră care coincide cu regiunea separatistă Transnistria.

"Şanţul va avea o lăţime de 3,5 metri şi o adâncime de 2-3 metri“, a anunţat Alexandr Yakovenko, ofiţer de presă din cadrul Direcţia Generală de Sud a serviciului de Frontieră din Ucraina, citat de agenţia Ukrinform.

„Primii cinci kilometri au fost săpaţi pe segmentul păzit de detaşamentul de grăniceri Belgorod-Dnestrovsk. Lucrările de inginerie sunt efectuate de tehnică specializate, care funcţionează non-stop, viteza săptămânală fiind de 2,5 kilometri" a precizat ofiţerul.

Potrivit lui Yakovenko, combustibilul pentru lucrări este luat din stocurile Serviciului Frontierei de Stat sau cumpărat din fondurile acumulate în cadrul unei campanii pe o reţea socială pentru a sprijini consolidarea securităţii frontierelor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite