Tudor Deliu: Fracţiunea PLDM rămâne in corpore în opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea parlamentară a PLDM rămâne in corpore în opoziţie şi în sesiunea de primăvară-vară a Legislativului. În pofida speculaţiilor precum că unii liberal-democraţi se pregătesc să plece din fracţiune, toţi cei nouă deputaţi vor rămân în opoziţie, pentru a fi acel clopot care va suna atunci când guvernarea va face paşi greşiţi. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu

Tudor Deliu a menţionat că în orice ţară democratică opoziţia îşi are rolul său şi datorită opoziţiei guvernarea îşi corectează anumite greşeli. Cu privire la atitudinea faţă de opoziţie în Republica Moldova, deputatul spune că actuala guvernare se străduieşte să o anihileze şi să o reducă la tăcere. Însă, potrivit lui, PLDM va insista ca opoziţia să fie auzită şi va continua să vină cu proiecte, deşi anterior, chiar şi în condiţiile în care există „Ziua opoziţiei în Parlament”, o bună parte din proiecte nu au fost acceptate sau se prăfuiesc.

Deputatul a declarat că a fi în opoziţie parlamentară nu înseamnă a fi în opoziţie faţă de cetăţeni. Respectiv, indiferent cine este autorul proiectelor care ajung în plen, dacă acestea vin să implementeze prevederile Acordului de Asociere cu UE şi în beneficiul cetăţenilor, PLDM le va susţine. 

Cât ţine de priorităţile liberal-democraţilor, Deliu a subliniat că fracţiunea sa va insista pe proiectul care prevede ca toţi conducătorii instituţiilor de control, reglementare şi supraveghere să fie aleşi prin concurs public, care se prăfuieşte încă din sesiunea precedentă. Parlamentarul a mai spus că, la fel ca în sesiune precedentă, PLDM va insista ca în plen să se prezinte cu un raport de activitate Guvernul, procurorul general şi alte instituţii prevăzute de Regulamentul Parlamentului la capitolul „control parlamentar”.

Liberal-democratul a făcut aceste afirmaţii în cadrul dezbaterilor publice la tema: „Condiţii şi trăsături specifice ale sesiuni de primăvară-vară a Parlamentului”, organizate de Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite