Talpeş: Victoria la Chişinău va aparţine celui mai credibil purtător al mesajului anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent de cine va câştiga alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, traseul ţării va fi determinat de voinţa pe termen lung a populaţiei de peste Prut, a apreciat, vineri, la Adevărul Live, fostul director SIE Ioan Talpeş, care spune că mesajul anti-corupţie şi credibilitatea celui care-l poartă vor fi fundamentale în acest scrutin.

Talpeş susţine că nu e chiar atât de important cine va câştiga preşedinţia Moldovei. “E o chestiune de parcurs”, a precizat fost şef al SIE, adăugând că “nu exclude“ o victorie a lui Igor Dodon, considerat un filorus, dar asta nu înseamnă că Republica Moldova se va înscrie definitiv pe o traiectorie opusă Uniunii Europene.

“N-a fost ales şi Voronin? Care a venit cu alt aplomb (n.red: decât ar veni acum Dodon)! Ei, şi, unde a ajuns?”, s-a întrebat retoric Talpeş, cu referire la parcursul Republicii Moldova după ce Voronin a pierdut puterea.

Fostul director SIE crede că Republica Moldova este “un teritoriu care este şi va rămâne în dispută“ între Occident şi Rusia şi după acest scrutin prezidenţial iar direcţia pe care o va apuca ţine de voinţa profundă a populaţiei de peste Prut, confruntată cu un leadership corupt.

Talpeş a atras atenţia că inclusiv filoeuropenii, aflaţi la putere în ultimii patru ani, “au eşuat lamentabil în lupta anticorupţie” şi că direcţia finală a ţării va fi dată de aceea tabără care va oferi moldovenilor speranţa că pot scăpa din cercul vicios al corupţiei şi incompetenţei instalat în anii de după dobândirea independenţei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite