Sondaj: Cetăţenii consideră corectă decizia Curţii Constituţionale de anulare a numirii lui Vlad Filat la şefia Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorii Curţii Constituţionale FOTO: Adevărul
Judecătorii Curţii Constituţionale FOTO: Adevărul

60% din populaţia Republicii Moldova consideră corectă decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţională desemnarea lui Vlad Filat la funcţia de prim-ministru, potrivit sondajului „Barometrul Socio-Politic”.

Acelaşi număr de cetăţeni se declară nemulţumiţi de felul cum merg lucrurile în ţară, iar în topul problemelor se regăsesc şomajul, sărăcia, corupţia, salariile şi pensiile mici, dar şi instabilitatea politică.

Întrebaţi care ar fi cauzele crizei politice din Republica Moldova, respondenţii spus că de vină e corupţia din Guvern, neînţelegerile dintre Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc, dorinţa PLDM de a deţine puterea şi incidentul din Pădurea Domnească.

Una din concluziile sondajului este că populaţia e destul de informată despre ceea ce se întâmplă pe plan politic, temele politice având un grad de notorietate ridicat.

Barometrul Socio-Politic, realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău, la cererea Info-Prim Neo, s-a desfăşurat în perioada 10-26 mai 2013, pe un eşantion de 1143 de persoane. „Este perioada în care am considerat că criza politică va ajunge la final şi am vrut să analizăm impactul acesteia”, a mai spus Doru Petruţi.

În aprilie 2013, Curtea Constituţională a calificat drept neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier.

Vladimir Voronin şi Partidul Comuniştilor rămân în topul preferinţelor moldovenilor

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite