Socialiştii îşi îndeamnă susţinătorii să fie pregătiţi de o mobilizare generală: Să sprijinim eforturile lui Igor Dodon de instituire a unei guvernări democratice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova îşi îndeamnă susţinătorii să fie pregătiţi de o mobilizare generală. Într-un comunicat de presă, formaţiunea se pronunţă împotriva „unei noi tentative a majorităţii de la guvernare de a captura puterea absolută şi de a suspenda preşedintele ales de poporul Republicii Moldova, prin intermediul Curţii Constituţionale de „buzunar””, citează IPN.

„În condiţiile actuale de manipulare şi provocare din partea guvernului ilegal, precum şi a interpretării abuzive a Constituţiei, doar poziţia clară şi fermă a şefului statului poate proteja interesele cetăţenilor Republicii Moldova şi ale întregului stat. PSRM susţine decizia fermă şi întemeiată a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a se opune aprobării candidaţilor compromişi la cele mai înalte funcţii în stat precum şi a promovării legilor anti-naţionale”, se menţionează în declaraţia socialiştilor.

PSRM precizează că la primele şedinţe plenare ale sesiunii de primăvară-vară a parlamentului va veni cu iniţiativa de a introduce moţiunea de cenzură. Partidul Socialiştilor condamnă categoric „atacul guvernării nelegitime asupra libertăţii cetăţenilor Republicii Moldova la informare, calificând aceste acţiuni în contradicţie cu documentele naţionale şi internaţionale cu privire la drepturile omului”.

Potrivit PSRM, acţiunile recente ale regimului de la guvernare au confirmat încă o dată corectitudinea poziţiei Partidului Socialiştilor, care insistă că singura modalitate pentru preşedintele ales de popor de a realiza voinţa cetăţenilor care l-au ales este  trecerea la forma prezidenţială de guvernare. 

„PSRM îşi îndeamnă toţi susţinătorii, toate forţele patriotice ale ţării, să sprijine eforturile preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind instituirea unei reale guvernări democratice în ţară, să fie pe deplin pregătiţi, să reacţioneze la îndemnul şefului statului, să vină masiv la Chişinău pentru a elibera ţara de acest regim”, cheamă PSRM.

Amintim că, în calitate de preşedinte interimar al Republicii Moldova, şeful Legislativului, Andrian Candu, a semnat miercuri, 10 ianuarie, decretul de numire în funcţie a noilor miniştri din Guvernul Filip. Membrii Cabinetului de Miniştri au depus jurământul tot în faţa speakerului, după ce Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru refuzul de a semna decretul respectiv.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite