Socialiştii convoacă şedinţa Consiliului Republican

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinaida Greceanii socialistii.md

Comitetul Executiv Politic al PSRM a decis convocarea, pentru săptămâna viitoare, a şedinţei Consiliului Republican al formaţiunii, în cadrul căreia vor fi discutate şi aprobate acţiunile următoare ale partidului.

Într-un comunicat de presă al formaţiunii, citat de IPN, se spune că la şedinţa de astăzi s-a luat act de toate evenimentele care au avut loc, în special, invitaţia din partea PSRM şi refuzul Blocului ACUM de participare la dialog, şi consultările forţelor politice cu preşedintele, atât în mod separat, cât şi în format lărgit.

În comunicat se menţionează că PSRM, ca forţă politică pentru care au votat cei mai mulţi cetăţeni ai ţării, a reiterat necesitatea identificării unei soluţii pentru guvernarea Republicii Moldova în interesul statului şi al cetăţenilor. În acelaşi timp, acest deziderat nu poate fi realizat cu orice preţ politic pentru formaţiune şi contrar obiectivelor de bază ale PSRM.

Partidul Socialiştilor reiterează îşi fixează ca prioritate agenda următoarei guvernări – „ce concret urmează a fi realizat pentru oameni în domeniul social şi economic, care acţiuni se impun pentru lupta anti-corupţie, ce trebuie de făcut pentru a consolida instituţiile statului” –  şi doar după aceasta structura şi forma guvernării.

În cazul în care nu se va putea avansa pe aceste subiecte în viitorul apropiat, PSRM nu vede altă soluţie decât alegerile parlamentare anticipate, se mai spune în comunicatul de presă remis de socialişti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite