Situaţia din regiune şi cooperarea bilaterală, discutate de Maia Sandu cu preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit marţi, 22 martie, cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Ignazio Cassis, aflat în prima vizită efectuată de un şef de stat elveţian în Moldova. Oficialii au discutat despre suferinţa prin care trece poporul ucrainean, reafirmându-şi sprijinul pentru dialog şi pace, şi solidaritatea faţă de cei care au fugit de război.

Totodată, Maia Sandu a mulţumit pentru ajutorul umanitar oferit de Elveţia în gestionarea fluxului de refugiaţi şi pentru susţinerea financiară în valoare de 2 milioane de franci, anunţată astăzi.

În cadrul întrevederii cei doi şefi de stat au discutat şi despre cooperarea bilaterală. Preşedinta Maia Sandu a menţionat importanţa semnării unui acord de liber schimb dintre Moldova şi ţările Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), care ar oferi oportunităţi suplimentare de export pentru produsele moldoveneşti, în special, în contextul regional existent şi al necesităţii stringente de reorientare a acestora.

„În cei 30 de ani de relaţii diplomatice dintre ţările noastre, Elveţia a sprijinit numeroase proiecte în domenii ca dezvoltarea locală, sănătatea, educaţia, turismul rural sau migraţia. Avem o bună cooperare la nivel economic”, a concluzionat Preşedinta Maia Sandu la finalul întrevederii cu Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Ignazio Cassis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite