Sindicatele din Moldova şi cele din Italia îşi unesc forţele pentru protecţia migranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migranii moldoveni în Italia îşi vor putea apăra drepturile FOTO Adevărul
Migranii moldoveni în Italia îşi vor putea apăra drepturile FOTO Adevărul

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a semnat un acord de colaborare cu sindicatele din Italia, care prevede protecţia drepturilor migranţilor moldoveni care activează în această ţară. Acordul  prevede fortificarea dialogului pentru promovarea şi protecţia angajaţilor.

Preşedintele CNSM, Oleg Budza, a comunicat pentru IPN că semnarea documentului în cauză reprezintă un pas important în gestionarea migraţiei, este un instrument de protecţie şi promovare a drepturilor migranţilor în ţările de destinaţie.

Moldovenii care migrează legal în Italia pot deveni membri sindicali în această ţară şi sindicatele de acolo le vor asigura apărarea drepturilor. De asemenea, moldovenii, membri ai CNSM, care doresc să migreze în Italia se pot adresa la confederaţie pentru a primi informaţiile necesare despre cum îşi pot apăra drepturile în ţara în care au migrat.

Un acord similar şi în aceeaşi zi a fost semnat între organele sindicale din Italia şi cele din Ucraina. Semnarea acordurilor bilaterale face parte din proiectul regional „Gestionarea eficientă a migraţiei de muncă şi a calificărilor”, finanţat de Uniunea Europeană şi realizat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, partenerii sociali şi guvernele ţărilor partenere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite