VIDEO Silvia Radu, suspendată din funcţie: Intru în campanie electorală. Chişinăul are nevoie de un primar independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO spuntik.md
FOTO spuntik.md

Primarul interimar de Chişinău, Silvia Radu, a anunţat miercuri, 25 aprilie, că a depus o cerere de suspendare din funcţie după ce a fost înregistrată de CEC în cursa electorală pentru Primăria Chişinău. Totodată, ea a semnat o dispoziţie prin care funcţia de primar interimar a fost preluată de către viceprimarul Ruslan Codreanu.

Silvia Radu s-a lăudat că pe durata a câtorva luni cât s-a aflat la şefia Capitalei ar fi reuşit să deschidă Primăria pentru locuitorii Chişinăului.

„Am reuşit să începem procesul de curăţenie şi de eliminare a corupţiei interne, să transparentizăm bugetul municipal şi să determinăm angajaţii Primăriei să se implice cât mai activ în soluţionarea problemelor locuitorilor Chişinăului”, a declarat primarul interimar în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit ei, „după 20 de ani de stagnare, după atâtea războaie politice şi geopolitice”, ea ar fi pus „mecanismul intern administrativ al Primăriei să funcţioneze”.

„Plec din fruntea Primăriei cu gândul de a participa în acest scrutin pentru a-l câştiga. Îmi doresc să continui toate proiectele pe care le-am iniţiat, în cazul în care voi avea mandatul din partea cetăţenilor. Vreau ca acest oraş să continue să fie schimbatr”, a subliniat Silvia Radu.

Deşi este acuzată de către majoritatea concurenţilor politici că ar fi candidatul PDM la funcţia de primar, Silvia Radu în continuare susţine că este un candidat independent şi că ar fi demonstrat prin fapte acest lucru: „Nu am în spatele meu niciun partid politic”.

Silvia Radu a fost înregistrată în calitate de candidat independent la alegerile locale noi care se vor desfăşura în Chişinău în data de 20 mai. Decizia a fost aprobată marţi, 24 aprilie, la şedinţa Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale Chişinău. Silvia Radu este al nouălea concurent electoral înregistrat, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite