Sergiu Mocanu: Rusia nu are nevoie de un conflict pe Nistru pentru că s-ar dovedi că au o armată nefuncţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că este exclusă posibilitatea unui nou conflict armat pe Nistru, pentru că cei mai interesaţi de evitarea lui ar fi chiar Rusia. Fostul deputat susţine că într-un eventual conflict s-ar demonstra că trupele ruse din Transnistria sunt nefuncţionale.

„Eu cred că nu mai este posibil un conflict pe Nistru. Primii care se tem de un conflict pe Nistru, indiferent ce ar spune toţi experţii ăştia militari, cred că este Rusia. La ora actuală, Rusia nu are nevoie de un conflict aici, eu sunt sigur de asta. În primul rând pentru că s-ar dovedi că au o armată prinsă în chingile Ucrainei şi Republicii Moldova, că au de fapt o armată nefuncţională”, a declarat Sergiu Mocanu miercuri, 7 februarie, în emisiunea sa de pe Youtube.

Fiind şi fost combatant în războiul de pe Nistru din 1992, liderul Antimafie a dezvăluit că „armamentul Armatei a 14-a din depozitul de la Colbasna reprezintă un pericol real să explodeze acolo pe loc”, din cauză că ar fi foarte învechit. 

„El nu reprezintă pericol de război. În '92, 40-50% din toate proiectilele pe care le-au tras ei deasupra noastră n-au explodat. Noi găseam proiectile din anii '42, '43, '44 cu marcarea pe ele, ca să vă daţi seama ce fel de depozit este acolo. Există pericolul să explodeze pe loc dacă te atingi de el”, a adăugat Mocanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite