Rusia şi-a redus cheltuielile militare cu 20%, pentru prima oară în ultimii 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cheltuielile militare ale Federaţiei Ruse au fost reduse în anul 2017 pentru prima oară în ultimiii 20 de ani. Cel puţin aşa arată cifrele prezentate de Institutul internaţional de cercetare a problemelor de la Stockholm (SIPRI).

Potrivit raportului, în comparaţie cu anul 2016, Rusia şi-a redus cheltuielile militare cu 20%, până la 66,3 miliarde de dolari.

Modernizarea forţelor armate rămâne o prioritate pentru Rusia, însă bugetul militar a fost redus din cauza situaţiei economice cu care se confruntă ţara din anul 2014, scrie presa rusă.

Pe de altă parte, în unele state UE se evidenţiază o creştere a cheltuielilor militare. Asta se explică prin faptul că statele NATO s-au înţeles să majoreze contribuţia lor în bugetul Alianţei Nord-Atlantice.

În total, membrii NATO au alocat în 2017 nu mai puţin de 900 miliarde de dolari pentru cheltuieli de apărare.

Pe primul lor în reitingul cheltuielilor militare se află SUA cu 610 miliarde de dolari în 2017. Pe locul doi s-a situat China - 228 miliarde de dolari. Arabia Saudită - 69,4 miliarde de dolari. Rusia s-a clasat pe locul patru, oferind pentru apărare 66,3 miliarde de dolari, după care urmează India cu 63,9 miliarde de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite