Reprezentantul OSCE pentru reglementarea transnistreană vine în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, va efectua o vizită la Chişinău şi Tiraspol în perioada 6-8 septembrie, transmite IPN.

Ambasadorul va avea întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, vicepremierul Andrei Galbur şi viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, care este şi reprezentantul politic din partea Republicii Moldova. La Tiraspol, reprezentantul special se va întâlni cu reprezentantul politic din partea Transnistriei, Vitali Ignatiev.

De asemenea, în cadrul vizitei, ambasadorul Heim va avea o întrevedere cu ambasadorii acreditaţi ai Federaţiei Ruse şi Ucrainei (mediatori), precum şi ai Uniunii Europene şi Statelor Unite (observatori), ca parte a eforturilor coordonate ale partenerilor internaţionali în formatul „5+2” pentru a sprijini părţile în avansarea procesului în conformitate cu Declaraţia Consiliului Ministerial al OSCE, adoptată la Hamburg în decembrie 2016.

Reprezentantul special al OSCE ambasadorul Heim va susţine vineri, 8 septembrie, o conferinţă de presă în incinta sediului din Chişinău al Misiunii OSCE în Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite