Renato Usatîi: NATO este practic în Moldova deja, iar asta îndepărtează perspectivele de rezolvare a conflictului din Transnistria!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat ideea deschiderii unui birou NATO la Chişinău, afirmând că aceasta atentează la statutul de neutralitate a Moldovei, şi liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a venit cu reacţie. Usatîi a declarat că aceste acţiuni nu fac altceva decât să pregătească aderarea Moldovei la NATO, totodată vor face imposibilă soluţionarea conflictului din Transnistria.

„NATO deschide un oficiu în Moldova. Pe noi ne liniştesc cu aceea că este un oficiu civil, şi nu o bază militară. Doar că NATO a fost şi rămâne un bloc militar, iar numele clădirii în care vor sta oamenii în uniforme, nu contează. Moldova este o ţară neutră, în afara blocurilor militare, însă acest oficiu va fi prima reprezentanţă a unei structuri militare internaţioane pe teritoriul ei.

Deschiderea oficiului NATO la Chişinău este o nouă încălcare a Constituţiei Republicii Moldova, în care este prevăzut statutul de neutralitate. Locuitorii din Bălţi, unde eu sunt primar, s-au săturat să audă de câteva ori pe an zgomote de explozii de la poligoanele din apropiere. 

Poveştile demnitarilor moldoveni europeni, despre faptul că Moldova nu este atrasă în NATO nu sună convingător, iar asta îndepărtează foarte serios perspectivele de soluţionare a conflictului din Transnistria”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Amintim că marţi, 29 noiembrie, la Bruxelles, premierul Pavel Filip şi Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, au semnat Acordul pentru deschiderea biroului NATO la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite