„Război” între Rusia şi Polonia de la monumentele sovietice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monumentele sovietice, motiv de disensiune dintre Rusia şi Polonia
Monumentele sovietice, motiv de disensiune dintre Rusia şi Polonia

Ministerul rus de Externe acuză Polonia de faptul că ar încuraja actele de vandalism asupra monumetelor sovietice şi anunţă că protestează ferm împotriva acestor acţiuni.

Potrivit unui comunicat emis de ministerul de la Moscova, persoane necunoscute au profanat monumentul Armatei Roşii din Polonia, fiind cel de-al doilea caz de acest gen înregistrat în ultimele luni. Prin urmare, Rusia acuză Polonia de faptul că nu asigură protecţia monumentelor sovietice şi încalcă grav prevederile acordului de bază privind cooperarea dintre cele două state încheiat în 1992.

„Frecvenţa cazurilor de vandalism din ultima perioadă şi caracterul lor cinic şi faptul că autorităţile poloneze le susţin direct sau sunt complice la aceste acte, ne dau motive să considerăm că avem de-a face cu o politică statală bazată pe revizionism istoric. În acest context, anunţăm partea poloneză despre lansarea unui protest ferm privind aceste acte”, se arată în comunicatul emis de diplomaţia de la Moscova.

Prin urmare, Rusia cere Poloniei să întreprindă măsuri urgente pentru a-i identifica şi pedepsi pe vinovaţi, precum şi pentru a face tot posibilul ca astfel de incidente să fie evitate pe viitor. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite