PSRM: Apar mari semne de întrebare faţă de legitimitatea alegerilor din 24 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Batrincea

Partidul Socialiştilor constată că, în ultima perioadă, apar mari semne de întrebare faţă de legitimitatea alegerilor parlamentare din 24 februarie. Într-o conferinţă de presă ţinută în ultima săptămână de campanie electorală, reprezentanţii PSRM au spus că alegătorii sunt corupţi la greu de unii concurenţi electorali, transmite IPN.

Juristul PSRM, Fadei Nagacevschi, a menţionat că, deşi Republica Moldova are un Cod Electoral, regulile de joc nu se respectă de către concurenţii electorali. Se constată utilizarea masivă a resurselor administrative de către partidul de guvernare, dar şi acţiuni de corupere a alegătorilor prin oferirea de cadouri electorale, interzise de lege. Juristul mai spune că este vorba şi de atacuri la adresa PSRM, cu învinuiri false din partea unor concurenţi electorali cu privire la anumite finanţări obscure.

Juristul spune că pentru anumite localităţi din nordul ţării, acolo unde PSRM are mulţi susţinători, guvernarea pregăteşte tentative de anulare a unor concurenţi în anumite circumscripţii uninominale, pentru a diminua numărul mandatelor care ar putea să fie obţinute de către formaţiune. „Dacă până în această săptămâna aveam întrebarea cine câştigă alegerile, acum mai apare întrebarea dacă, în genere, aceste alegeri vor fi validate, vor fi recunoscute de către comunitatea internaţională”, a spus Fadei Nagacevschi.

Deputatul Vlad Batrîncea a declarat că Partidul Politic Şor zilnic corupe alegătorii, iar, cu regret, organele de drept se fac că nu observă aceste lucruri. Despre strămutarea secţiilor de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană, deputatul spune că nu este altceva decât o încercare de a micşora numărul alegatorilor care vor ieşi la vot. „Apar mari semne de întrebare faţă de legitimitatea prezentului scrutin”, a spus Batrîncea.

Potrivit consilierului municipal Ion Ceban, secretar pentru ideologie al partidului, din teritoriu parvin tot mai multe semnale că în instituţiile de stat în mod abuziv guvernarea utilizează resursele administrative pentru a exercita presiuni asupra oamenilor. Primarii intimidează cetăţenii, şefii de instituţii – subalternii. Sunt presiuni făcute şi asupra agenţilor economici, să facă agitaţie în favoarea PDM. Ion Ceban a făcut un apel către PDM „să nu mai terorizeze oamenii şi să nu bage frica în ei că vor rămâne fără loc de muncă, dacă nu vor vota democraţii”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite