Protestele nu au ajutat: Ilan Shor rămâne după gratii pentru 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Chişinău a examinat joi, 30 iunie, cererea privind eliberarea din arest a primarului de Orhei, Ilan Shor. Solicitarea avocaţilor a fost respinsă de către judecători.

Mandatul de arestare emis vineri, 24 iunie, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, pe numele lui Ilan Shor rămâne în vigoare.

Avocaţii lui Shor consideră că acestuia i-a fost încălcată prezumţia nevinovăţiei. Totodată, ei califică decizia judecătorilor ca una ilegală şi se vor adresa la CEDO. Mai mult, ei sunt de părere că primarul nu trebuia arestat, atâta timp cât colaborează cu organele de anchetă. Un alt argument al avocaţilor este faptul că nu s-a ţinut cont de certificatele medicale în baz acărora Shor nu ar trebui să stea în izolator, ci în condiţii corespunzătoare.

„Atât reţinerea, cât şi arestul contravin principiilor legislaţiei naţionale”, a declarat unul dintre avocaţii lui Shor.

De remarcat faptul că la şedinţa de judecată Ilan Shor a purtat o vestă antiglonţ. 

„Este un show, guvernarea face abuz de putere”, a declarat Shor, fiind înconjurat de mascaţi.

În acelaşi timp, în faţa Curţii de Apel Chişinău a fost organizat un protest de către simpatizanţii lui Shor, în frunte cu Valerii Klimenco, colegul de partid al primarului. Oamenii au venit cu pancarte pe care scria: „Libertate lui Ilan Shor”, „Unul pentru toţi şi toţi pentru unul”, „Shor deţinut politic”.

Amintim că Ilan Shor a fost reţinut miercuri, 22 iunie, fiind învinuit de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Ilan Shor pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite