Proiectul Legii Procuraturii, votat în prima lectură cu 37 de voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
37 de deputaţi din 67 au votat proiectul Legii Procuraturii FOTO Alexandru Tarlev
37 de deputaţi din 67 au votat proiectul Legii Procuraturii FOTO Alexandru Tarlev

Proiectul Legii Procuraturii a fost votat în prima lectură de Parlamentul Republicii Moldova. Acesta a primit însă votul a doar 37 de deputaţi, din cei 67 prezenţi în şedinţa de vineri, 29 mai.

„Noi susţinem acest proiect, dar nu aşa cum aţi propus dumneavoastră. Trebuia mai întâi Constituţia modificată. Dar voi v-aţi înţeles astăzi ca deputaţii comunişti să nu vină şi să fie votat cu cei prezenţi în sală. Este încă o dovadă că aţi format o coaliţie”, a comentat liberalul Mihai Ghimpu.

Proiectul a fost dezbătut ieri (joi, 28 mai - n.n.) îndeajuns. Este abia prima lectură. Vom mai avea timp pentru discuţii”, a replicat spicherul Andiran Candu.

Precizăm că majoritatea deputaţilor lipsesc din sală, iar proiectul a fost votat de parlamentarii liberal-democraţi şi democraţi.

Amintim că proiectul de lege este menit să asigure independenţa procurorului general, care nu va mai fi numit politic de către Legislativ, astfel propunerea funcţiei de procuror general să se facă de către Consiliul Suprem al Procurorilor şi numirea să aparţină preşedintelui Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite