Proiectul de introducere în Constituţie a vectorului european va apărea în 2-3 săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sputnik.md
FOTO sputnik.md

Proiectul de introducere a vectorului european în Constituţia Republicii Moldova va apărea în 2-3 săptămâni, a comunicat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, la Radio Moldova, transmite IPN.

Potrivit şefului legislativului, a fost format un grup de lucru din deputaţi din câteva fracţiuni parlamentare, care discută cu experţi din domeniul constituţional şi al politicii externe. Termenul de înaintare a proiectului este sfârşitul lunii noiembrie. 

„Mai sunt practic 2-3 săptămâni în care acest grup de lucru ar trebui să vină cu produsul. Nu ne-am oprit. Ideea o consider şi eu una bună deoarece ar lega şi ca efecte juridice, şi constituţionale ceea ce am propus ca ireversibilitate în dezvoltarea ţării, şi anume calea integrării europene”, a declarat şeful Legislativului.

Potrivit lui Andrian Candu, nu este doar un mesaj politic, va avea şi efecte juridice. Dacă se reuşeşte modificarea Constituţiei, toate instituţiile statului, toţi funcţionarii, vor elabora politici şi le vor desfăşura în aşa fel încât Republica Moldova să se apropie cât mai rapid şi cât mai calitativ de modelul de dezvoltare al Uniunii Europene.

Totodată, Andrian Candu a menţionat că, de asemenea, se discută cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia şi cu oficiali ai UE despre necesitatea unor modificări la legea supremă a statului în domeniul justiţiei.

„Urmează să vină în Parlament proiectul de lege deja votat de Guvern, care ţine de modificarea componenţei Consiliului Superior al Magistraturii sau privind excluderea imunităţii absolute în favoarea imunităţii funcţionale pentru judecători”, a comunicat preşedintele Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite