Pro-Moldova a mai depus o sesizare la CCM: Nu vom contesta legea bugetului. Cerem doar interpretarea unor proceduri parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele grupului parlamentar „Pro-Moldova”, Andrian Candu, susţine că este „o minciună că acordul cu Federaţia Rusă sau acordul cu FMI sunt pentru plata salariilor şi a pensiilor”. Totodată, Andrian Candu a anunţat că „Pro-Moldova” va depune o nouă sesizare la Curtea Constituţională, însă nu va solicita anularea rectificărilor făcute la bugetul de stat, aşa cum susţin premierul Ion Chicu şi Igor Dodon.

Sesizarea depusă la CCM se referă la interpretarea unor proceduri parlamentare pe subiectul adoptării modificărilor la bugetul de stat. „Considerăm că la aprobarea acelor legi, la şedinţa plenară, s-a sfidat grav Constituţia. Să ne aducem aminte de acel regulament ad-hoc, votat de majoritatea parlamentară, prin care s-a schimbat toată procedura de votare a legilor”, a specificat Sergiu Sîrbu, dând asigurări că sesizarea deputaţilor nu va duce la anularea rectificărilor făcute la buget.

„Nu avem nicio intenţie să anulăm bugetul sau să punem în pericol finanţele publice ale ţării. Considerăm însă că tot ce au făcut această guvernare, Chicu şi Dodon, prin legea bugetului, nu au venit cu nicio soluţie propriu-zis pentru mediul de afaceri sau pentru cetăţeni, dar îi lăsăm pe ei să se descurce cu prostiile pe care le-au făcut”, a declarat Andrian Candu într-un briefing de presă.

Premierul Ion Chicu a comunicat luni, 27 aprilie, că unii deputaţi din opoziţie intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională pentru a verifica constituţionalitatea legii privind rectificările la bugetul de stat pentru anul 2020. 

Amintim că Igor Dodon a venit cu un mesaj de avertizare către opoziţie şi judecătorii Curţii Constituţionale (CCM), în contextul în care Înalta Curte, la sesizarea depusă de deputatul Sergiu Sîrbu, a suspendat intrarea în vigoare a acordului de împrumut din Federaţia Rusă, în sumă de 200 milioane de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite