Preşedintele Germaniei, întâmpinat de Maia Sandu la Preşedinţie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, a fost întâmpinat de către şefa statului, Maia Sandu, la Preşedinţie, transmite IPN.

Oficialul german a fost întimpinat cu onoruri militare, în cadrul unei ceremonii cu participarea Gărzii de Onoare. În incinta Preşedinţiei, cei doi şefi de stat au făcut fotografii, iar ulterior, împreună cu membrii delegaţiilor, s-au întrunit pentru discuţii, la care presa nu are acces.

Cei doi şefi de stat vor susţine declaraţii de presă la Preşedinţie, începând cu ora 13.35. De asemenea, preşedintele Frank-Walter Steinmeier va depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Începând cu ora 16.00, preşedinţii Maia Sandu şi Frank-Walter Steinmeier vor participa la inaugurarea Forumului de afaceri moldo-german, care are loc la Palatul Republicii.

Vizita oficială a preşedintelui german se înscrie în şirul celor efectuate şi de alţi şefi de stat. În luna mai, la Chişinău s-a aflat preşedintele Lituaniei Gitanas Nauseda, iar la sărbătoarea dedicată Zilei Independenţei au participat preşedintele României, Klaus Iohannis, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda şi preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Totodată, la sfârşitul acestei săptămâni, în vizită oficială în Republica Moldova, se va afla preşedintele Republicii Slovenia, Borut Pahor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite