Preşedinta Adunării Parlamentare a NATO, în vizită în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rasa Juknevičienė DELFI / Domantas Pipas
Rasa Juknevičienė DELFI / Domantas Pipas

Preşedinta Adunării Parlamentare a NATO, Rasa Jukneviciene, va efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada 17-19 octombrie.

Potrivit programului vizitei, înaltul oficial NATO va avea întrevederi cu conducerea ţării: preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, preşedintele ţării, Igor Dodon, şi prim-ministrul Pavel Filip.

Rasa Jukneviciene va mai discuta cu preşedintele delegaţiei Parlamentului la AP NATO, Mihai Ghimpu, cu preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Eugen Carpov, precum şi cu deputaţii din delegaţia parlamentară din AP NATO şi comisia parlamentară de profil.

La Guvern, preşedinta Adunării Parlamentare a NATO are programate întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi şi cu ministrul Apărării, Eugen Sturza.

În ultima zi a vizitei la Chişinău, Rasa Jukneviciene va avea un schimb de opinii cu reprezentanţii societăţii civile şi va vizita Oficiul de Legătură NATO în Republica Moldova.

Din componenţa delegaţiei va face parte şi Secretarul General al AP NATO, David Hobbs.

Adunarea Parlamentară  a NATO este o organizaţie interparlamentară, care reuneşte, în prezent, parlamentari din cele 29 state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, precum şi din 12 ţări membre-asociate. Republica Moldova este membru-asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite