Platon rupe tăcerea: Beneficiarul furtului de la BEM este Plahotniuc. Am dovezi în acest sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Omul de afaceri Veaceslav Platon a comentat decizia procurorilor de a emite luni, 25 iulie, un mandat de arestare pe numele său. Platon spune că dosarul este instrumentat la comanda prim-vicepreşedintelui PD, Vlad Plahotniuc, pentru a fi redus la tăcere şi a nu aduce probe împotriva democratului.

Platon susţine că procurorii se bazează pe nişte depoziţii ale primarului de Orhei, Ilan Shor, scrie unimedia.md

„Eu am peste 40 de ore de înregistrări cu Ilan Shor în care foarte clar se vede cum eu nu am nicio vină în toată această istorie şi unde se vede foarte clar cine este beneficiarul acestei scheme”, afirmă omul de afaceri.

El menţionează că în scurt timp urmează să prezinte probe unor organe de investigaţie din străinătate.

„Vom da depoziţii foarte clare despre modul cum s-a făcut acest furt, unde au fost transferaţi banii, în ce condiţii şi cel mai important cine este beneficiarul final. Voi da aceste depoziţii numai nu Procuraturii Anticorupţie, cea care este părtaşă acestei scheme”, a subliniat Veaceslav Platon.

Platon este sigur că Plahotniuc se teme că adevărul va ieşi la iveală, de aceea el ar încerca să şteargă urmele şi face tot posibilul ca martorii cei mai importanţi să nu fie la libertate.

Veaceslav Platon este un politician şi un om de afaceri din Republica Moldova, dar deţine şi cetăţenia Rusiei. În 1994 a devenit vicepreşedinte al consiliului de administrare al băncii Moldincombank, apoi şi vicepreşedinte al consiliului băncii Investprivatbank. A avut afaceri în domeniul zahărului în Republica Moldova, ulterior în domeniul atomo-energetic din Ucraina. A fost implicat în mai multe scandaluri de escrocherie şi fraude economice, fiind cunoscut şi ca „raiderul nr.1 din CSI”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite