Plahotniuc: Judecătoria din Amsterdam a confirmat că acuzaţiile lui Ţopa în legătură cu aşa-zisul „atac raider” de la Victoriabank sunt neîntemeiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vlad plahotniuc pdm.md

Liderul PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc, a publicat miercuri, 15 martie, o hotărâre a unei instanţe de judecată din Amstardam, în care cei care l-au acuzat de atacul raider asupra Victorabank din 2010, oamenii de afaceri Victor şi Viorel Ţopa, ar fi pierdut procesul pe care tot ei l-au înaintat împotriva lui Plahotniuc.

„Timp de mulţi ani, în spaţiul public s-au vehiculat informaţii false prin care interlopii Ţopa spuneau că ar fi fost deposedaţi de acţiunile Victoriabank. M-au acuzat pe mine, au ajuns să-l acuze şi pe preşedintele Parlamentului, pe colegi din PD, au ajuns până la a merge în Olanda şi a ne da în judecată. Spuneam cândva, într-un interviu, că las timpul să-şi facă treaba şi adevărul să iasă la lumină. A venit timpul şi două decizii ale unei Judecătorii din Amsterdam au confirmat că acuzaţiile formulate de Ţopa în legătură cu aşa-zisul „atac raider” de la Victoriabank, sunt neîntemeiate şi lipsite de probe”, a scris Vlad Plahotniuc într-o postare pe Facebook.

Amintim că în august 2010, oamenii de afaceri Victor şi Viorel Ţopa l-au învinuit pe Vlad Plahotniuc că i-a deposedat de acţiunile lor de la Victoriabank, Banca de Economii şi compania de asigurări ASITO, în urma unui atac raider. La rândul său, Plahotniuc a respins acuzaţiile.

Totodată, pe numele celor doi a fost deschis câte un dosar penal penal în 2010, ei fiind ulterior condamnaţi la zece şi respectiv, opt ani de închisoare. Victor Ţopa a fost condamnat pentru că ar fi ameninţat cu moartea un acţionat de la Victoriabank, pentru a intra în posesia acţiunilor acestuia. Iar Viorel Ţopa a fost condamnat pentru delapidarea averii străine.

Ambii cetăţeni ai Republicii Moldova au reuşit să plece din ţară până la pronunţarea sentinţei. Astfel, aceştia se află în continuare în libertate, stabilindu-se cu traiul în Germania.

Ei susţin că este vorba de un dosar politic, în spatele căruia ar sta Vlad Plahotniuc.

Judgment OTIV-Topa 08-03-17 by Vlad Plahotniuc on Scribd

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite