Plahotniuc, despre propunerile Blocului ACUM: „Au spus că nu au nevoie de funcţii, acum şi-au propus unui altuia funcţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că formaţiunea sa este deschisă dialogului cu toate formaţiunile politice ce doresc să evite criza politică, economică şi socală care ar putea fi în Moldova, în lipsa unei majorităţi parlamentare. Referitor la propunerea Blocului ACUM ca deputaţii să sprijine candidatura Maiei Sandu la funcţia de premier şi pe cea a lui Andrei Năstase la funcţia de speaker, democratul a calificat-o ca fiind stranie.

„Noi i-am invitat la negocieri care presupuneau să discutăm perspectivele unei guvernări comune, priorităţile de guvernare şi desigur voiam să le oferim şi funcţii, probabil mai multe decât îşi doreau ei singuri. Doar că ei au refuzat, spunând că nu au nevoie de funcţii. Acum şi-au propus unui altuia funcţii. E puţin straniu pentru mine, dar vreau să le transmit că pentru a alege preşedintele Parlamentului, pentru a desemna prim-ministrul este necesar să se constituie o majoritate parlamentară închegată pe principii clare care presupun stabilitate politică, dezvoltare economică, grijă socială şi deloc acea destabilizare despre care am auzit că o promovează acest Bloc”, a spus Vlad Plahotniuc.

Într-un briefing de presă susţinut la Reşedinţa de Stat după întrevederea cu Igor Dodon, Vlad Plahotniuc a spus că, dacă alegerile anticipate se vor produce, ele vor fi cauzate de alte formaţiuni politice şi nu de democraţi.

„Noi avem determinarea fermă de a forma o guvernare stabilă, responsabilă şi eficientă pentru oameni”, a spus Plahotniuc.

Blocul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, a anunţat marţi, 26 martie, că liderul PPDA, Andrei Năstase, este propus la funcţia de preşedinte al Parlamentului, iar Maia Sandu este propusă în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite