Plahotniuc: Şansele lui Marian Lupu să ajungă preşedinte sunt foarte mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO tribuna.md
FOTO tribuna.md

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a oferit un interviu marţi, 27 septembrie, pentru portalul tribuna.md. Democratul vorbeşte despre şansele lui Marian Lupu la prezidenţiale, despre relaţia cu Veaceslav Platon şi Ilan Shor, precum şi despre protestele antiguvernamentale de la Chişinău.

Plahotniuc este convins că reprezentantul PD, pentru funcţia de şef de stat, Marian Lupu, sunt foarte mari, asta conform unor sondaje interne de partid.

„Dacă ne uităm la ultimele două sondaje pe care le-am făcut. Tendinţele sunt foarte bune, iar noi toţi muncim ca Marian Lupu nu doar să intre în turul doi, ci să o facă chiar cu un scor foarte bun şi apoi să câştige”, afirmă omul de afaceri.

Vlad Plahotniuc susţine că viitorul preşedinte ales, chiar dacă va fi din partea opoziţiei, nu poate dizolva Parlamentul şi provoca alegeri anticipate.

„Acei candidaţi care spun că vor declanşa alegeri anticipate ar trebui să pună mâna pe Constituţie, deoarece merg în cursa electorală fără să cunoască legea fundamentală şi o să se facă de râs. Povestea cu anticipatele e doar o demagogie ieftină pentru a păcăli oamenii, aşa cum i-au păcălit şi cu protestele. I-au adus la proteste ca să-şi facă, de fapt, partid pe spatele şi pe emoţiile oamenilor, iar acum vor să ajungă şi preşedinţi printr-o nouă păcăleală faţă de moldoveni”, menţionează democratul.

Acesta şi-a expus poziţia şi faţă de protestele din anul 2015-2016. El crede că oamenii ar fi fost manipulaţi de nişte grupări criminale, dând şi nume.

„Ele sunt conduse de interesele murdare ale membrilor de vârf, este vorba de gruparea clanului Ţopa, de gruparea lui Platon, de grupuleţul lui Renato Usatâi, care au preluat sub ei câteva partide, jurnalişti, funcţionari ai statului, şi-au băgat oameni în rândul societăţii civile, pentru a avea un acces cât mai credibil inclusiv în zona diplomatică”, subliniază Plahotniuc.

Politicianul a vorbit şi despre invinuirile ce i se aduc vizavi de arestarea lui Veaceslav Platon, că ar fi fost făcută la comanda acestuia. 

„Deja toţi cei care au fost arestaţi spun cam aceeaşi fabulă. Cum vezi o arestare, cum apare numele meu. E şi ăsta un semnal şi un mesaj pe care, dacă îl analizaţi dincolo de campaniile lor de victimizare, o să descoperiţi informaţii utile”, a declarat democratul.

Ce ţine de acuzaţiile că Plahotniuc l-ar proteja pe primarul de Orhei, Ilan Shor, acesta din nou le respinge.

„Shor, ca şi toţi ceilalţi implicaţi, trebuie să răspundă pentru ce a făcut. Şi în acest caz numele meu e invocat de către cei care au făcut afaceri cu el, l-au folosit, iar acum s-au supărat că a dat depoziţii pe ei şi îl etichetează precum că este omul meu ca să-l discrediteze şi să scape ei de răspundere”, e de părere Vlad Plahotniuc.

Cazul lui Mihail Gofman, fostul ofiţer CNA, tot nu a fost trecut cu vederea. După ce Gofman a făcut declaraţii la postul de televiziune TV7, în care la învinuit pe Plahotniuc că este beneficiarul furtului din sistemul bancar, iar ulterior a emigrat în SUA. Politicianul anunţă pentru prima dată legătura dintre Gofman şi Platon.

„Este a lui Platon şi al conducătorilor lui Platon. El a fost omul cheie în toate marile spălări de bani care s-au făcut în Moldova. A fugit în SUA şi a încercat să facă pe disidentul ca să se victimizeze şi să ascundă implicarea lui în spălarea a 20 de miliarde de dolari SUA, dar cred că deja s-a lămurit toată lumea ce e cu el şi al cui este”, susţine prim-vicepreşedintele PD.

Plahotniuc a dat o replică şi celui mai înflăcărat critic al său, liderul PPDA, Andrei Năstase, care constant vine cu noi învinuiri.

„Ce detalii să vă dea, că a zburat până în SUA să depună mărturii la Mc Donald’s? Haideţi să fim serioşi, băiatul ăsta încă nu a depăşit ipostaza de clovn, vedeţi doar că umblă ca un bezmetic din ţară în ţară şi nu vrea nimeni să se vadă cu el. Nu pot să răspund mai serios la aşa întrebare. Lăsaţi-l să colinde mai departe fast-food-urile din SUA şi din Europa”, mai spune omul de afaceri pentru tribuna.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite