Persoane apropiate lui Igor Dodon, numite ambasadori la Moscova şi Minsk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat miercuri, 3 mai, candidaturile pentru funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Viena, Minsk şi Moscova. În Belarus şi Rusia vor merge persoane apropiate lui Igor Dodon. Este vorba de Andrei Neguţă şi Victor Sorocean.

Candidatura lui Andrei Neguţă la funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Moscova a fost aprobată astăzi de Guvern. Neguţă este fost deputat de pe listele Partidului Comuniştilor, anii 2001-2002, dar şi ex-deputat PSRM. El şi-a depus mandatul de parlamentar şi a ales să ocupe funcţia de consilier al preşedintelui Dodon pe probleme de politică externă.

În perioada 2009-2012, Neguţă a ocupat funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Moscova, fiind ulterior retras şi înlocuit cu Dumitru Braghiş.

Candidatura lui Victor Sorocean a fost aprobată în calitate de ambasador în Republica Belarus şi pe lângă structurile CSI. Acesta este deputat al Partidului Socialiştilor, însă va fi nevoit să-şi depună mandatul pentru a putea deţine noua funcţie.

Victor Osipov, fostul deputat din partea Alianţei Moldova Noastră, dar şi prim-viceministru al Reintegrării, va ocupa funcţia de ambasador la Viena.

Cei trei candidaţi urmează să fie confirmaţi în funcţie prin decret prezidenţial.

În aceeaşi şedinţă, Guvernul a numit-o pe Victoria Iftodi în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, după expirarea mandatului lui Alexandru Tănase. Iftodi a ocupat postul de ministru al justiţiei în perioada 2004-2006.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite