Pavel Filip: Următoarea şedinţă a Parlamentului va avea loc când va exista o majoritate parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip gov.md

Liderul fracţiunii PDM, Pavel Filip, a declarat joi, 21 martie, într-o conferinţă de presă, că următoarea şedinţă a Parlamentului se va desfăşura atunci când va exista o majoritate parlamentară, pentru că nu ar mai avea sens să fie organizată o şedinţă în cadrul căreia nu pot fi constituie organele de conducere ale Legislativului şi de a vota anumite proiecte de legi.

Pavel Filip şi-a exprimat speranţa că săptămâna viitoare se va reuşi formarea unei majorităţi parlamentare. Democratul a subliniat că Blocul ACUM ar trebui să se aşeze la masa de discuţii cu PDM.

Întrebat despre o eventuală alianţă cu PSRM sau cu deputaţi care ar adera la PDM de la alte fracţiuni, Filip a declarat că nu doreşte să facă „exerciţii de intelectuale”.

Amintim că şedinţa de constituire a noului Parlament a fost întreruptă şi amânată pentru o altă dată, din cauza lipsei unei majorităţi parlamentare. Blocul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, au reiterat că nu acceptă dialogul cu PDM sau PSRM, iar PSRM şi PDM, din declaraţiile publice, încă nu au discutat despre o posibilă alianţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite